De Kunst4daagse 2023 in Galerie Brunstingerhof is succesvol afgesloten


De galerie is nu alleen nog op afspraak geopend voor het keramiek van Hielkje Brunsting


email galerie:galerie@brunstingerhof.nl

mobiel 0627091201

Neem gerust contact op indien U het keramiek wilt bezichtigen


Een gedeelte van de keramiekcollectie is ook te zien op de online site van de Brunstingerhof


Momenteel bevinden zich geen werken in stock en is er geen “stock-expositie”.


De galerie is gevestigd in een oude Drentse kapschuur behorende bij een meer dan 100 jaar oude (verbouwde) boerderij. De galerie werd opgericht in de zomer van 1988. Er werd op dat moment veel keramiek gepresenteerd.

Daarna werd de galerie een aantal keren uitgebreid en daardoor kwam er al vrij snel meer ruimte voor grotere schilderijen en ruimtelijk werk. Ook werd de galerie uitgebreid met een voorraadruimte waar momenteel werk uit de online galerie aanwezig is.

Aan het eind van de 20e eeuw werd de galerie ingebouwd door een nieuwbouwwijk, waardoor de galerie voor nieuwe bezoekers wat moeilijk te vinden is. De galerie bevindt zich namelijk aan een voorheen doodlopende zijtak van de Sportlaan. Nu is dit straatje doorgetrokken en staan er woningen omheen (plan de Venne). Het voordeel van dit gebeuren was, dat in 1996 de galerie kon worden uitgebreid met een beeldentuin, waar in de zomerperiode beelden en objecten kunnen worden gexposeerd. In de tuin staan oude esdoorns, eiken en hulstbomen, nog een erfenis van vroegere oude Drentse houtwallen.

De galerie heeft zijn naam gevestigd. Kunstenaars komen uit binnen- en buitenland. Bezoekers uit alle windstreken.Vanaf 2008 is de galerie on-line gegaan en is de galerie alleen voor speciale exposities geopend.Vanaf Assen-snelweg volgt u de afslag Beilen-Noord. U volgt de borden Beilen en na de rotonde gaat u rechtdoor. Dan neemt u de tweede straat rechts, de Sportlaan en nogmaals de tweede straat rechts. Dit is het straatje waar de galerie zich bevindt.

Vanaf Hoogeveen neemt u de afslag Beilen, daarna richting Beilen-centrum, na de rotonde houdt u links aan richting Hijken. De derde straat linksaf is de Sportlaan, zie verder de beschrijving hierboven.U kunt ook de tweede straat links af, de Brunstingerstraat door. Deze helemaal uitrijden, oversteken en U bent in het straatje van de galerie.

Vanaf Emmen volgt u de borden Beilen. Na de rotonde gaat u rechtdoor. Dan neemt u de tweede straat rechts, de Sportlaan, en nogmaals de tweede straat rechts. Hier vindt u de galerie

De galerie bevindt zich tegenover de Beatrixschool.